3 gyakori marketing hiba, amit az étterem tulajdonosok elkövetnek

Általában az étterem, vagy maga a kávézó egy szerelemprojekt, amit a tulajdonos a saját gyerekeként kezel, nevelget és amivel napi szinten törődik. Ez mind szép és jó, de tapasztalataink szerint, több esetben nem térül meg a befektetett energia, mivel a rosszul használt marketingen csúszik el az egész. Összegyűjtöttük mindazt a nyitva álló lehetőséget, ami ugyan segíthetne jobban láthatóvá tenni ezeket a gasztronómiai szerelemprojekteket, a tulajdonosok mégsem használják ki őket. Használd egészséggel és légy sikeres!

1. Nem gyűjtik be a vásárlói véleményeket

Étterem marketing vélemények

A már meglevő és új vendégek az éttermek kipróbálása után véleményt formálnak az ételekről és a kiszolgálásról, amit bátran megosztanak másokkal, online és offline felületeken egyaránt. Miért is teszik mindezt? A legtöbb ember szereti hallati a hangját és napjainkban már a „foodporn” egy közismert frázis, amit azáltal élnek meg az emberek, hogy megosztják az éttermekben tapasztaltakat egy képpel megtoldva, amit helyben készítenek el. Marketing szempontból azért érdemes ezeket a véleményeket begyűjteni, mert a legtöbb ember annyira bízik az interneten közzétett véleményekben, mint a személyes ajánlásokban. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy a Google rendszerében való előresorolás egyik pillére, hogy minél több értékelést gyűjtesz be az vendégedtől. Joggal merül fel benned a kérdés, hogy milyen eszközökkel gyűjthetsz minél több véleményt a már meglevő ügyfeleidtől. A válasz egyszerű és nagyszerű. Amellett, hogy jó szolgáltatást nyújtasz, finomakat főzöl és professzionális a kiszolgálás, használod a Google Cégem vélemények direkt link generátorunkat! A „hogyanról” itt olvashatsz bővebben.

2. Nem használják ki a helyi keresőoptimalizálás előnyeit

A helyi keresőoptimalizálás egy ingyenes program, amelynek segítségével növelheted az éttermed weboldalának a látogatottságát, ráadásul a Google keresője is előrébb sorolja a vállalkozásodat. Jól hangzik, igaz? A rossz hír az, hogy az éttermek tulajdonosai nem élnek ezzel a lehetőséggel, pedig a helyi konkurenciával is felvehetnék a versenyt. Ha további kérdésed van a lépésekkel kapcsolatban, akkor ebben a helyi keresőoptimalizálásban segít a schema generálás cikkünkben megtalálhatod a megfelelő választ és a megfelelő lépéseket is.

Mi abban is segítünk, hogy pontosan megtudd, hogy látnak a fogyasztók téged:

Étterem marketing – kávézóknak és éttermeknek

3. Nem kérnek szakmai tanácsot a szakemberektől

Étterem marketing 2018

Nemcsak a gasztronómiai szegmensre igaz, de úgy általában az idősebb generáció nem hajlandó figyelembe venni a marketing eszközeit, mivel távol áll tőlük a digitális világ. Pedig amíg az éttermek tulajdonosai tehetséges vállalkozók és jól vezetik a vendéglőt, úgy a marketing szakemberek is tehetségesek abban, hogy ezek a kitűnő szolgáltatások eltaláljanak azokhoz az emberekhez, akik szeretnének egy jót enni, vagy nem ehetnek meg mindent, csak éppen nem tudnak az adott étterem létezéséről, ami legtöbbször a közvetlen közelükben van. Szerinted téged megtalálnak az új vásárlók? Mi segítünk, hogy megtaláljanak.

Ha Te is étteremtulajdonos vagy és nem igazodsz el a marketing rejtelmeiben, vagy csak megtetszett egy, a fent említett eszközök közül és szívesen kipróbálnád, de nem tudod hogyan kezdj hozzá, írj nekünk és csapatunk rövid időn belül felveszi veled a kapcsolatot!

Van olyan referenciánk is ami 4,5 csillagos:

Étterem marketing eredmények 2018

 

 

 

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Kérj visszahívást, vagy keress minket online. Üzenj nekünk, írd meg elképzeléseidet és találjuk meg közösen az ügyfeleidhez vezető utat!

360 marketing kapcsolatfelvételMessage Us

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

Feliratkozom hírlevélre