3 Google Cégem újdonság amit jobb ha, mielőbb kihasználsz!

Érezted már Te is úgy magad, hogy a vállalkozásod vezetése mellett egyszerűen nem jut kapacitásod arra, hogy még az újdonságokkal is legyen időd megfelelően foglalkozni és a bennük rejlő lehetőségek kiaknázására?

Pedig kiemelten fontos  lenne, hogy lépést tudj tartani a változásokkal, hiszen így tudsz könnyen piaci előnyre szert tenni.

Azért, hogy időt és energiát spóroljunk Neked összeszedtünk 3 olyan újdonságot, amivel könnyen beelőzheted a még szunnyadó konkurenciád!

 

Mivel a napokban beért a Google-nek pár korábban megkezdett frissítése, amely a Google Cégemet érinti, így összeszedtük ezeket egy külön bejegyzésben. Két darab statisztikát érintő frissítés érkezett, amelynek köszönhetően még pontosabb adatokat kaphatunk a vállalkozásunk teljesítményéről és egy teljesen új funkció is élesítésre került emellett.

Ezekről olvashatsz most a következőkben.

 

Kereső szavak statisztikája

Az első ilyen komolyabb frissítés a kereső szavak megjelenése.

A „Statisztika” menüponton belül, most már elérhetővé vált számunkra, hogy lássuk, pontosan milyen kulcsszavakra jelent meg cégünk a Google rendszerében, és hány felhasználónak. Az adatokat ráadásul három idősíkon is megkaphatjuk, amik közül mi tudunk választani.

Ezek a következőek:

google-cegem-ujdonsagok-4

Ezt egyébként egyből a keresések felett tudjuk állítani, így rögtön kézre esik, és nagyban megkönnyíti a statisztikai adatok elemzését. Az imént említett felület pedig a következőképp néz ki:

google-cegem-ujdonsagok-3

A jól átlátható, letisztult design-t kapó táblázatban két oszlopot láthatunk, „Lekérdezések” és „Felhasználók”. Az előbbinél azt a kulcsszót kapjuk meg, amire vállalkozásunk megjelent, míg az utóbbinál pedig a keresési kifejezéshez kapcsolódó lekérdezési számot láthatjuk.

Érdemes ezeket az adatokat figyelemmel követni, hiszen most már pontos adatokat kaphatunk vállalkozásunk teljesítményéről a Google Helyi Vállalkozások rendszerében.

 

Márkaneves keresések

A következő ilyen újítást a márkaneves keresések. Itt a már korábban is ismert diagram kapott egy kiegészítést. Miszerint a „Közvetlen” és „Felfedezés” opciók lettek kiegészítve az új „Márkaneves” keresésekkel. Ezt a diagramon narancssárga színnel jelölve látjuk. Amikor az említett terület fölé visszük a kurzort, megjelenik a pontos keresési szám is.

google-cegem-ujdonsagok-2

Ezzel az új lehetőséggel tökéletesen mérhetjük vállalkozásunk márkájának a teljesítményét a Google Cégem-en belül. Ezt is kisérjük figyelemmel folyamatosan, mivel következtetést tudunk levonni abból, hogy cégünk mennyire ismert, a felhasználók mennyire keresnek cégünkre.

 

Üzenetek cégeknek

Az utolsó bemutatandó újdonság már ismerős lehet a Facebook-ról.  Ez pedig nem más, mint az „Üzenetküldés”.

google-cegem-ujdonsagok-1

Ezzel az újítással, sokkal könnyebben felvehetik velünk a kapcsolatot az érdeklők. Üzenet küldéskor az első interakciónál előre megadott kérdéseket is elhelyezhetünk, így nem a felhasználónak kell megírnia azt, de van lehetősége mást, a már előre megírtaktól eltérő kérdést feltenni is.

Igyekezzünk gyorsan válaszolni, a Google ezt ezzel magyarázza:

„Az ügyfelek bíznak a gyors válaszban – senki sem szeret sokáig várni arra, hogy megválaszolják a kérdését. Az adatlapodon szereplő nyitvatartási időben igyekezz minél gyorsabban válaszolni az ügyfelek kérdéseire.

Amikor az ügyfelek üzenetet küldenek neked, látni fogják az átlagos válaszidődet. (Ezt te is megtekintheted a Kezdőlap menü „Üzenetküldés” kártyáján.)”

 

Hogyan működik?

Miután bekapcsoltad az üzenetváltást, az ügyfeleknél megjelenik az „Üzenet” gomb a Google Cégem adatlapodon. Így most már készen állsz, hogy fogadd ügyfeleid üzeneteit:

  • Az ügyfeleid által küldött üzenetek nem csak megjelennek a Google Cégem alkalmazáson belül, hanem értesítést is fogsz kapni azokról. Ennek köszönhetően mindent meg tudsz válaszolni időben!
  • Egy Chatbot-hoz hasonlóan könnyen és egyszerűen személyre szabhatod azokat az automatikus üzeneteket amit, akkor kapnak meg az ügyfeleid, mikor először lépnek veled kapcsolatba!
  • Ha a Google Cégem-adatlapodnak több tulajdonosa vagy kezelője van, mindegyikük üzeneteket válthat az ügyfelekkel.
  • Az ügyfelek nevedet és profilfényképedet a Névjegyoldalon tekinthetik meg

További információt a Google Cégem belüli üzenetekről itt találsz:

További cikkek:
Miért éri meg a fodrászoknak/ kozmetikai szalonoknak használni a Tripadvisort? Miért éri meg a fodrászoknak/ kozmetikai szalonoknak használni a Tripadvisort? Az edzőtermekhez hasonlóan számos fodrászat és kozmetikai szalon is üzemel a városban. Nagyon
Ezekkel a lépésekkel trükközhetsz autószalonoddal a Google keresőjében Ezekkel a lépésekkel trükközhetsz autószalonoddal a Google keresőjében Biztosan számos blogot olvasol, követed a trendeket és igyekszel mindig „up to date” lenni. E

Kövess engem

Nagy László
Bloggazda

Szeretnéd megkapni a legfrissebb változtatásokat és aktualitásokat a Google szolgáltatásaival kapcsolatban? Mostantól mindezt megteheted, hiszen ha feliratkozol a hírlevelünkre, egyenesen az email-fiókodba röpítjük a friss, ropogós híreket!

360 marketing kapcsolatfelvételMessage Us

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

Feliratkozom hírlevélre