Ezekkel a lépésekkel trükközhetsz autószalonoddal a Google keresőjében

Biztosan számos blogot olvasol, követed a trendeket és igyekszel mindig „up to date” lenni. Ez egy nagyon jó tulajdonság, mert így lépést tudsz tartani a korral és legtöbbször még a versenytársaid előtt tudomást szerzel az újításokról, amit felhasználhatsz az autószalonod hírének az elterjesztésére. Ugyanakkor a régi bevált online platformon közül még mindig akad egy régi motoros, aki lépést tart a korral és nagyon fontos, hogy a találatok elején mutassa meg az autószalonod. Ez a platform nem más, mint a Google. Ebben a cikkben segítünk neked megismerni a Google találati listáinak trükkjeit.

Autókereskedés marketing 2018

A legtöbb kereső ma már csak azokat a szolgáltatásokat nézi meg, amit a Google az első oldalán dob ki, a többinek sajnos esélyes sincs a versenyben. Ennek oka, hogy a keresőalgoritmusok szűréseket alkalmaznak a pontosabb találati lista megjelenítéséhez. Egy ideális világban a legjobb weboldalak nyerik meg maguknak a legjobb helyeket az online keresőben. A valóságban azonban a Google-szűrő másképpen befolyásolható.

Számos tényezőt vesz figyelembe a kereső a helyi találatok megmutatásában az első oldal tetején. Ezek a teljesség igénye nélkül a következők:

  1. A távolság
    A mobiltelefonról való böngészés egyre népszerűbbé válik, így a Google figyelembe veszi, hogy éppen merre jár a felhasználó fizikailag. Tehát a helyi keresési eredmények nagyban függenek attól, hogy az autószalonod hol található. Néhány évvel ezelőtt még hátrányban voltak a külvárosi vagy kisebb településeken található szalonok, ma már azonban ezeket is figyelembe veszi a szűrő. Például ha száz méterre van a felhasználótól egy kis élelmiszerbolt és ötszáz méterre egy bevásárlóközpont, megfelelő optimalizálás esetén mindkét boltot fel fogja dobni.
  2. A Google Cégem kategóriái
    Ha már vállalkozásoddal regisztráltál a Google Cégem rendszerébe, a szűrő ezt is figyelembe veszi. Amennyiben még nem éltél ezzel a lehetőséggel, ide kattintva bővebben olvashatsz a szolgáltatásról. A Google ugyanis ebben az esetben az cégtulajdonosok által megadott kategóriákat veszi figyelembe. Fontos, hogy a túl sok kategória összekeverheti a Google szűrőjét, így nem biztos, hogy a kereső azt találja meg, amit a felhasználó keresett, ezért a kevesebb néha több. Például az autószalon esetében, ha megadod kategóriának az autókereskedést is, nem biztos, hogy célt érsz. Próbálj törölni néhány kevésbé specifikus kategóriát, így jobb helyet érhetsz el!
  3. A fizikai cím
    Ha esetleg ugyanabban az irodaépületben van a vállalkozásod székhelye, mint a versenytársadé, akkor te ezzel a szűrővel rosszul jársz, ugyanis a Google a kereséseknél figyelembe veszi a fizikai címet is. Ilyenkor érdemes visszatérni az előző ponthoz és ellenőrizni, hogy a konkurenciával az elsődleges kategóriák ne egyezzenek, ha már a címek nagyon hasonlóak, ugyanis a Google nem veszi figyelembe a házszámokat vagy az emeletet. Tehát az is megnehezíti a helyzetet, ha a konkurens vállalkozások közel vannak a te üzletedhez.

 

Ha további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, vagy csak elakadtál valamelyik lépésnél, akkor ne habozz, keress fel minket! Kezdd el az autószalonodat feljebb hozni a Google találati listán már ma!

 

 

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Kérj visszahívást, vagy keress minket online. Üzenj nekünk, írd meg elképzeléseidet és találjuk meg közösen az ügyfeleidhez vezető utat!

360 marketing kapcsolatfelvételMessage Us

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Kövessen minket

Feliratkozom hírlevélre